inlevelseNågra hävdar att Last Call föddes en kall februaridag 1992, precis som Jussi Björling och Paulo Roberto. Andra påstår att man efter en längre tids sökande hittade Last Call i en jordhåla. I början lät det riktigt falskt fast vi brukar skylla på att pianot var dåligt stämt.

 

Ett faktum, som många betvivlar efter att ha pratat med någon av oss, är att alla medlemmar i Last Call har en examen från Lunds universitet, dock inom så skilda discipliner som Ekonomi, Medicin, Systemvetenskap och 50 m fritt. För att förlänga studietiden i Lund och suga ut CSN riktigt ordentligt, har alla fyra varitToalett med i Lundaspexarna. Ingen har heller kunnat låta bli att engagera sig svårt i Lundakarnevalen. Fråga Mats.

 

Efter att ha våldfört oss på andras låtar inom de flesta musikgenrer: manskör, jazz, klassiskt och strupsång, började vi strax efter millennieskiftet producera vårt eget material. Med uppbackning av Widekompositörerna/arrangörerna Christoffer Nobin, Joel Bexelius, och Staffan Paulsson har vi lyckats producera en hel rad låtar som ingen tycker om.

Trots att många avrådde oss spelade vi in vår första, och dessbättre enda, skiva under vintern 2005. Eftersom kreativiteten tröt döpte vi den till Last Call. Det kändes bekant.

 

Vi har varit gästartister på Lunds studentsångförenings Lussikal, hos Helsingborgskörerna Pearls of the Sound och Helsingborg Barberboys, med Vocal Vikings på Nybrokajen i Stockholm och på Blå HallenAcapellakvälla i Göteborg. Vi har aldrig fått komma tillbaka till samma ställe igen.

I april 2007, två veckor efter att Per blev pappa, hade vi premiär på vår första krogshow ”Last Call på en Räkmacka” på Grand Hotel i Lund. Showen sålde slut långt innan premiären vilket bevisar att fler än vi har dåligt omdöme.

Sommaren 2007 uppträdde Last Call på Visfestivalen i Västervik. Det var en fantastisk upplevelse. I alla fall för oss.

Vår publik är vanligen uppklädd och lätt berusad. Dock har vi en gång uppträtt på Bjärreds församlingshem. Då var publiken nykter.

 

LAST CALL - inget man vill se på TV