Vi

FÖRR 

Last Call grundades i Lund en kall februaridag 1992. I början lät det riktigt falskt. Vi brukar skylla på att pianot var dåligt stämt. På den tiden var barbershop den viktigaste inspirationskällan. Men efterhand har vi våldfört oss på de flesta musikgenrer: manskör, jazz, opera och bossanova. Allt för att locka till glädje och skratt.


För att förlänga studietiden i Lund och suga ut CSN riktigt ordentligt, har alla fyra varit med i lundaspexarna. Ingen har heller kunnat låta bli att engagera sig svårt i lundakarnevalen. Fråga Mats. Nuförtiden producerar vi vårt eget material. Ett par medlemmar har bytts ut och kvartetten består av Henrik Béen (tenor), Mats Nilsson (lead), Per Thorén (bas) och Henrik Widegren (baryton).


Då och då har Last Call bestämt sig för att tävla. (Jodå, man kan tävla i barbershop. Liksom man kan tävla i dubbeltrapp)

1993. Nordiska mästerskapen: Fjärde plats

1998. Europeiska mästerskapen: Silver

2000. Nordiska mästerskapen: Femte plats

2001. Nordiska mästerskapen: Silver och pris för Best in show

2003. Nordiska mästerskapen: Silver


Last Call har uppträtt på allt från studentbaler, invigningar och Oves 50-årsdag till doktorspromoveringar, Blå båten i Malmö och Blå Hallen i Stockholm. Om du inte har sett oss i TV så har du inte missat något. Vi har knappt varit i TV. Publiken är vanligen uppklädd och lätt berusad. Dock har vi en gång uppträtt på Bjärreds församlingshem. Då var publiken nykter.

VI


Om ni behöver personlig information om oss för att väcka åtal eller bara ha någon att skylla på delar vi glatt med oss av allt ni kan behöva här.

DE ANSVARIGA


LAST CALL - för snabb avsmak

Henrik Béen

Sjunger tenor och tar ton.

Tycker att detta är: ”riktigt roligt, faktiskt”. Sedan i våras har Henrik gått hos en zonterapeut för att göra det möjligt att sjunga höga D. Efter 40 besök börjar vi se resultat. Alla är helt överens om att det har varit ett fullständigt fiasko. Nästa vår ska Henrik pröva aromaterapi.

Mjukvaruproduktchefskonsult med kärnfamilj i Malmö, Sveriges Monaco.

Per Thorén

Sjunger bas och skriver noter.

Har stora, näst intill fläskiga, stämband. Per inser att sång och VVS-teknik har mycket gemensamt. Breda rör = stora flöden. Under kärringveckan har Per arbetat medhumanitär hjälp. Tyckte att detta var: ”Intressant, men inget för mig”.

Helsingborgare och har ynglat av sig med en bratschist.

Mats Nilsson

Är lead ochdet är svårt.

Stor musikalartist på 30-, 40- och 50-talet. Lade av då Peter Jöback slog honom i rundpingis. Under sommaren har Mats satsat hårt på att lära sig ett uttrycksfullt kroppspråk. Han har även låtit skägget växa för att, som han säger: ”Hur skulle det se ut om jag hade slätrakat?”

Kör Volvo och har ett och ett halvt barn.

Henrik Widegren

Är baryton och skriver texter.

Under brittsommaren har Henrik ägnat sig åt själen: ”Man får aldrig låta det mentala gå före det psykiska”. Efter veckor av självanalys har han kommit fram till vad som egentligen hände den där vinterdagen i tredje klass. Han kan idag nästan skratta åt denna episod.

Inte bara läkare utan även pappa.

unsplash